Wat is de Parkstadroute

De Parkstadroute is een unieke langzaam verkeersverbinding, omzoomd door groene bermen. De route voert je door unieke landschappen waarbij je ook de regionale cultuur beleeft: van de Romeinse tijd tot de mijnen, van delfstofwinning tot recreatie en groene parken. Een recreatieve afstand van zo’n 34 kilometer door Beekdaelen, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld. Maar ook met praktische voordelen voor mensen die op de fiets naar het werk, naar familie of naar huis gaan. Tegelijkertijd is de route de schakel in het internationale netwerk van langeafstand fietsroutes tussen de Duitse Vennbahn en het Belgische Kolenspoor.

Download de Bouwapp

QR code download BouwApp

Volg de bouwwerkzaamheden via de Heijmans BouwApp via de QR-code of via uw app store.

Ontwerptekeningen

Voor de start van de aanleg van de Parkstadroute zijn voor de hele route ontwerptekeningen vastgesteld, waarbij de route wordt gevolgd van Beekdaelen tot Simpelveld.

Partners

De Parkstadroute is een IBA sleutelproject en wordt gerealiseerd door de Parkstadgemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf en Simpelveld, IBA Parkstad en de Provincie Limburg. Het ontwerp is gemaakt door Piet Oudolf en Lola Landschapsarchitecten.

Contact

Heeft u een vraag over de aanleg van de Parkstadroute, of wilt u een melding maken , dan kunt u dit doen via het contactformulier of via ons email adres.